LUNCH SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11:30 - 14:30
Till maten ingår sallad, smör, nybakat bröd, kaffe och hembakade kakor
Kometens sillbricka två personer 239:-4 sorters sill med Janssons frestelse, lagrad ost och kokt potatis och Niklas knäckebröd
Silltallrik100:- med tre sorter sill, ost och kokt potatis
Löjrom 40 gram 298:- /Störrom 30 gram 598:-
med hackad lök, hängd gräddfil, citron och smörstekt brioche
Klassisk Råbiff 1/2 165:- 1/1 229:-med lök, gurka, rödbetor, pepparrot, äggula och Fransk senap
Toast Skagen 198:-med handpillade räkor och löjrom från Bottenviken
Kokt vit sparris179:-
med Hollandaisesås, rimmad och sotad laxrygg, rostad kavring och kryddkrasse
Lunch Vecka 16 11.30-14.30. 130:-
Måndag
Havets Wallenbergare med potatispuré, skagenröra, citron och gröna ärtor
Fläskschnitzel med stekt potatis, persilje och vitlökssmör, och stekta haricovertes
Tisdag
Stekt strömming med potatispuré, rårörda lingon, citron och brynt smör
Plommonspäckad fläskkarré med kokt färskpotatis, äpplemos, inlagd gurka och gräddsås
Onsdag
Brödstekt Kolja med grönärtspuré, kokt nypotatis och rostad blomkål
Kålpudding med sirapsstekt kål, kokt potatis och rårörda lingon
Torsdag
Bakad sej med vitsparrisvelouté, potatispuré, smörkokt broccoli
Kometens Ärtsoppa med köttkorv, fläsklägg , Kometens Calvadossenap
Pannkaka med sylt och grädde
Punsch 4cl 40:-
Fredag
Torsk med ljummen ”gubbröra”, kokt potatis, ärtor och citron
Kalvfärsbiffar smaksatta med rökt paprika, tzatziki, rostad potatis och tomat och löksallad
Vegetarisk
Risotto med grön sparris, rödbetor, picklad rödlök, saltrostade pumpakärnor ruccola och getost
Biff Rydberg på Oxfilé 249:- med ölbrässerad lök, stekt tärnad potatis, rå äggula och senaps crème
Kometens gravad198:- lax med dillstuvad potatis och hovmästaresås
Wienerschnitzel 1/1 275:- 1/2 225:-med gröna ärtor, stekt potatis, pommes frites eller potatissallad, ansjovis och kapris a`par
Kalvlever A´nglaise225:- med kapris, lök, kål, äppeltärningar, stekt rökt fläsk, skysås och potatispuré
Kometens köttbullar159:-med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispuré
Biff Rydberg på Oxfilé249:- med ölbrässerad lök, stekt tärnad potatis, rå äggula och senaps cremé
Vegetarisk 130:-
Klassisk crème brûlée 115:-
Kometens chokladdessert125:- med chokladmousse gjord på Valrhona choklad, hallonsorbet och rostade hasselnötter från Piemonte
Chokladpraliner två sorter 49:-